Man-Tor 09.30-17.30 Fre 09.30-18.00 
Lør 09.30-14.00

 

 

 

Adidas officielle hjemmeside

Adidas sportsbriller kan det hele.

Stænger kan klikkes af, og udskiftes med elastikbånd, glassene kan fås i mange forskellige farver, og kan skiftes med et enkelt klik.
Næsen og stængerne kan justeres uden at komme til optiker.

Der kan fås indsats til montering af egen brillestyrke.

Nu er der endnu flere forskellige Adidas solbriller / sportsbriller / almindelige briller.
Kom ind og se vores udvalg.

 

Sportsbrillen for den alsidige udøver! 

Evil Eye Halfrim Pro er også en fremragende sportsbrille og fungerer også udmærket på skibakken. Med god pasform og bærekomfort, som er vigtig i aktive situationer, sidder Evil Eye Halfrim lige så godt på huen som under hjelmen.

De uknuselige polykarbonatlinser i god krum udformning sikrer et maksimalt synsfelt, så du får det hele med omkring dig.

Til brillen fåes et udvalg af linsevariationer, så brugen er ideel under alle typer vejrforhold. Blandt andet kan du både benytte kontrastglas som LST active eller de lidt mørkere og mere lysbeskyttende LST Bluelightfiler for mere alpelignende vejrhold i højden.

Brillen kan individuelt tilpasses med justerbar næsebro og tri.fit™ tilpasning i stængerne for en ideel pasform til næse- og ansigt.

Den medfølgende svedkant er aftagelige og kan vaskes efter en aktiv dag i pisten.

Evil Eye Half Rim er RXready™, så du kan anvende en optisk løsning enten i form af en Performance Insert™ adapter, der kan tilpasses efter brugerens individuelle styrke.

Et andet godt valg for den aktive skientuisiast er outdoorbrillen Terrex Fast. Denne brille har overlegne tekniske egenskaber som Clima Cool™ ventilation, beskyttende skumkant mod vejr og vind samt mulighed for at bytte de allerede eksisterende skridsikre stænger om til nakkebånd.   

Her testes brillerne på den årlige skitur.

 

SKIBRILLER – det vigtigste skiudstyr

Ifølge skieksperten Thomas Uhrskov er gode skibriller en nødvendighed for at få det optimale ud af skiferien. Vi har spurgt ham om hans bud på, hvad ”gode skibriller” er.

Når man snakker om skibriller, snakker man faktisk om to slags briller på en´ gang – udtaler Thomas Uhrskov -  skibriller, også kaldet goggles,  og ski solbriller. 

Når du tager på skiferie, skal du have to par briller i tasken:
Et par ski solbriller – sports solbriller, hvor brille og glas følger din ansigtsform, og således også dækker for lys og vind, der kommer ind fra siden.
Et par skibriller – det er dem, der er foret med skumgummi, og som bliver holdt tæt til ansigtet ved hjælp af en bred elastik, som går rundt om hovedet.

 

 

Har du behov for almindelige briller når du står på ski, er der nogle skibrillemærker, hvor der kan indsættes en såkaldt ”clip-in ” –   med dine normale glasstyrker,  

Gult glas giver det bedste udsyn i tåge og diffust lys, men da kun 14 % af lyset absorberes, kan de være anstrengende for øjnene. Orange glas har næsten den samme virkning som gult glas, men da 36% af lyset absorberes er de lidt mere behagelige at køre med. Så om du vælge gult eller orange glas spiller ikke så stor en rolle.

Dug er ofte et irritationsmoment. Her er et par fif, som hjælper dig til at undgå eller bekæmpe duggen.

Behold brillerne på.
Når du står på ski i dårligt vejr, skal du være forsigtig med at tage brillerne af, når du tager med liften. Risikoen for at de begynder at dugge er stor. Hvis du endelig vil have dem af, så lad være med at sætte dem op i pande (huen), hvor der er sne og fugt. Tag dem i stedet helt af, og hold dem mellem fingrene – med glasset opad. Undlad at tørre evt. dug af, mens du sidder inde i liften. Vent til du kommer ud i kulden igen. Vil du endelig ”fedte rundt” på indersiden af glasset, så gør det med en speciel brilleklud.

Fingrene væk. De fleste briller er belagt med en såkaldt ” antidug belægning ”. Den kan meget let slides af, hvis du konstant tørrer dug af brillernes inderside – så husk at bruge den specielle brilleklud der følger med skibrillen. 

Giv luft. Hvis brillerne dugger, mens du er ude på ski – så tag fat i dem med begge hænder og træk dem hurtigt frem og tilbage foran ansigtet ( elastikbåndet skal forblive rundt om hovedet ), for at få luft på indersiden af glasset. NB  - det er den samme bevægelse du ser konkurrenceløbere udføre, lige inden de sætter i gang.

Ski solbriller
Der vil være mange tidspunkter, hvor det er alt for varmt med skibriller. Du har derfor behov for et par lette skisolbriller. Kravene til ski solbriller er enkle.

De skal sidde godt fast
De skal skærme for sol og vind – også fra siden.
Glassene må ikke være af glas – materialet skal være splintfrit.
Det er en stor fordel hvis glassene let kan skiftes ud – så du har et mørke glas til kraftigt sollys, og lyse ( orange eller gule ) til gråvejr.
Stellet skal være af et bøjeligt og fleksibelt materiale, så du ikke kommer til skade, hvis du falder.

I vores selvcentrerede kultur handler det ganske meget om, hvordan vi tager os ud i andres øjne. Men husk, når det kommer til briller,  og skibriller især - er det nu engang vigtigere at se godt ud fra indersiden  af brillerne, end at gøre det i andres øjne.

kilde: Øjenforeningen – VÆRN OM SYNET